Blog over Stages

 

Veel mensen hebben er last van, tandenknarsen. Het is een veelvoorkomend probleem dat grote schade kan aanrichten aan de tanden. Daarnaast heeft het ook invloed op jouw slaapritme. Velen worden wakker met kaakpijn, het veroorzaakt hoofdpijn en een wazig gevoel. Tandenknarsen lijkt iets onschuldigs voor velen, maar het kan dus grote gevolgen hebben. Er worden veel traditionele oplossingen gebruikt tegen tandenknarsen zoals mondbescherming en stressmanagement. Echter is er de laatste jaren een innovatieve oplossing zijn opwaarts aan het maken, botox. Het is een verrassend effectieve en populaire cosmetische behandeling die een echte game-changer kan zijn voor mensen met een slechte slaaprust.

 

Wat is tandenknarsen en wat veroorzaakt het?

 

Voordat wij wat dieper ingaan op het gebruik van botox tegen tandenknarsen is het goed om te begrijpen wat tandenknarsen is en wat het veroorzaakt. Tandenknarsen is het onvrijwillig knarsen of op elkaar klemmen van de tanden, wat vaak gebeurt tijdens de slaap. Dit doet iemand door zijn kaken krachtig op elkaar te klemmen. De precieze oorzaak is nooit met zekerheid te zeggen, maar het heeft vaak te maken met stress, angst of slaapapneu. Doordat de kaakspieren gebruikt worden om de kaken op elkaar te klemmen, staan ze continu onder spanning. Hierdoor kan het naast tandschade ook kaakpijn, hoofdpijn en slechte slaapkwaliteit veroorzaken. Een probleem wat dus een grote invloed kan hebben op de dagelijkse routines.

 

Hoe kan botox helpen?

 

De werkzame stof in botox is Botuline toxine type A. Het is een natuurlijk neurotoxisch eiwit dat ervoor zorgt dat de zenuwoverdracht, die ervoor zorgt dat een spier zich aanspant, tijdelijk stil wordt gelegd. Kortom, het is een spierontspanner. Waar botox in de cosmetische industrie voornamelijk wordt gebruikt tegen rimpels, kan het dus ook worden gebruikt tegen andere problemen zoals tandenknarsen. Bij een behandeling tegen tandenknarsen wordt er botox in de kaakspieren geïnjecteerd waardoor deze zich gedeeltelijk zullen ontspannen. Hierdoor neemt de kracht van het kaakklemmen af en zal je minder tot helemaal niet meer tandenknarsen. Botox is een tijdelijke oplossing doordat botuline toxine op een natuurlijke manier wordt afgebroken door het lichaam. Meerdere behandelingen zijn dus nodig om het gewenste effect te behouden.

 

Waar kan je een botoxbehandeling boeken?

Een behandeling met botox tegen tandenknarsen kan je boeken bij vrijwel elke cosmetische kliniek. Lees voor het boeken de reviews van de kliniek en gebruik websites als “kliniekervaringen” of “injectablesbooking” om de ervaringen van andere mensen te zien. Boek eerst een consult om je problemen en verwachtingen te bespreken. Was het een goed consult, boek dan de behandeling. Deze duurt ongeveer 20 minuten. Twee weken na de behandeling werkt de botox en kan je het resultaat evalueren. Je zult merken dat je minder tandenknarst en een betere nachtrust zult hebben!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.